איך להתחיל לגדל עציצים בבית 

טקסט זה מיועד לכל האנשים שטוענים שהם רוצחי עציצים. אני כאן כדי להמליץ לכם להשתחרר מהאמירה הזאת ולהכניס ירוק הביתה כי זה פשוט עושה טוב לנפש.

מבטיחה לכם שאפשר אחרת, מה, לא תנסו? 

אז איך מתחילים?

השיטה שלנו, היא ללכת על שניים – שלושה עציצים עמידים במיוחד (שזה בדיוק ההפך מלאמץ אוגר סיבירי, ואם אתם כבר עושים את זה – תביאו כמה יחד 🙂

הסיכוי של עציצים כמו זמיה קוקוס, סנסיווריה למיניה השונים או פוטוס למות תוך כמה חודשים הוא די אפסי, אלה עציצים שמסתדרים בתנאי תאורה ממש גרועים, ובלי הרבה מים בכלל – אז כל עוד לא תשקו אותם למוות מאהבה – תוכלו להנות מהם לאורך זמן.

ועכשיו העניין הוא כזה, יש לכם כבר שניים או שלושה עציצים בבית, קצת ירוק לכם בעיניים ובנשמה ואתם מבינים שזה גם אפשרי, ועם תחושת המסוגלות הזאת – מתחילים לגדל עציצים!

אני אסייג רגע רק כדי שלא תבואו בתלונות אחר כך.

מדי פעם עציצים מתים, מדובר באורגניזם חי – שבתנאי גידול ממש גרועים יכול למות. זה חלק מהספורט של לגדל אותם… לצפות שאף אחד מהם לא ימות זה כמו לצפות שכל בעיטה לשער תהיה גול, או שנשיג חיי נצח. שזה נראה לי קרוב להפחיד אבל מי רוצה לדבר על בינה מלאכותית…

עוד כמה נקודות חשובות בגידול צמחים, שעם הזמן תבינו שאכפת לכם בלי ששמתם לב:

  •  תעיפו מבט מדי פעם על העציץ – הוא ממש מראה סימני מצוקה. אז במידה ומשהו התחיל (עלים צהובים, קצוות שרופים) לא להתעלם! להתקשר להתייעץ איתנו, או לשאול חברים, או את גוגל. אם מתייחסים לזה בזמן ניתן להציל כמעט כל עציץ. לפעמים מדובר בפעולה הכי קטנה שמצילה חיים.
  •  עציצים אוהבים אור – דווקא המלצתי פה על כאלה שיכולים להתמודד גם עם מעט, אבל זה נושא חשוב ביותר שנוגע לכל העציצים והבנה בסיסית פה עושה פלאים.
    לא אחפור מדי, רק הסבר טכני קל: אור השמש מסייע בפעילות הפוטוסינתזה, ובעזרתו בעצם העציץ יכולים ליצור סוכרים מפחמן ומים ולהפוך אותם למזון ואנרגיה. הטבע יודע לעשות הכל לבד, אנחנו רק צריכים לשים קצת לב, ולתת לצמחים שלנו מה שהם צריכים כדי שהם יתנו לנו אהבה חזרה.
  •  אדמה – בשקיות התערובת החמודות שאתם רוכשים מאיתנו, יש בעצם אוכל לצמחים, וזה נעים וטעים להם.
    אחרי זמן רב, של השקיות רבות ששטפו את החומרים האלו מהאדמה, אפשר להתחיל לראות שכבה לבנה על האדמה, אלו בעצם מלחים שמאותתים לנו שזה הזמן לדשן.
    אל תתחילו להיות דרמטיים, לא צריך לעשות את זה כל הזמן.
    קונים בקבוק דשן טוב פעם באף פעם (יש אצלנו אחלה דשן בחנות שעולה 60 ₪ והוא מחזיק למלא זמן). ההמלצה לרוב נעה בין שבועיים לחודש לדישון, תלוי בעונה ובסוג העציץ.
    כדי לא לסבך אני ממליצה לעשות את זה כשמתאפשר. כולנו עושים מה שאנחנו יכולים וזה אחלה, וזה טוב מספיק.
  • גודל העציץ – זה לוקח זמן… אבל מגיע השלב שבו לעציץ פשוט אין מקום לגדול יותר.
    גם כאן, באמת לא הזמן להלחץ, במיוחד בעציצים בהם אנחנו עוסקים פה – תתחילו לגדל בשקט.
    רק כשאתם שמים לב שמתחילים לבצבץ שורשים מהחורים של העציץ למטה, או שהעלים התחתונים בעציץ צהובים, או שאתם שמים לב פתאום למשהו לא בסדר שעד עכשיו הכל היה נפלא – כנראה שזה הזמן.
    אם אתם לא יודעים איך לעשות את זה ולא בא לכם להתלכלך מאדמה, אפשר להגיע אלינו לחנות ונעזור בשמחה.
    אני יכולה להמשיך לנצח, אבל כדאי להקליל כדי שפשוט תתחילו.

סיכום קצר כדי לוודא את הצלחתכם; 
מתחילים עם כמות קטנה של עציצים, לא בהכרח גדולים, מנסים להתחיל עם זמיה, או סנסיווריה, או פוטוס.
לא משקים הרבה, מציצים מדי פעם לראות איך העציצים מרגישים ומתרגשים יחד מזה שהם לא מתים.
הגעתם לשלב הבא? קפצו לחנות ונמליץ לכם על העציצים הבאים.

סל הקניות